Een nieuw seizoen …

Langzaam maar zeker vult onze steiger zich terug met boten. Het paasweekend was veelbelovend, onze MWK-leden haalden hun ski uit hun winterslaap en sommigen waagden zich zelfs in korte wetsuite in het water. De positieve vibes bij die eerste zonnige temperaturen waren meer dan welkom na een lange, grijze winter.

En hoewel er de voorbije maanden tal van leuke clubactiviteiten op het programma stonden, zoals de winterwandeling, de Nieuwjaarsreceptie en de Escaperoom-evening, gaat er niets boven een gezellige babbel na het skiën op een zwoele zomeravond. Bij een glaasje rosé of een geïmproviseerde barbecue.

De voorbije weken heeft de zon ons in de steek gelaten en krijgen we vooral gezelschap van de wind aan het water. Plannen om te skiën moesten uitgesteld worden op enkele dappere skiërs na. Maar uitgesteld is niet verloren. Seizoen 2019 heeft veel in petto. De zaterdagtrainingen voor de jeugd zijn intussen terug opgestart. Het Belgisch Kampioenschap gaat dit jaar in onze club door. Noteer de data (24 & 25 augustus) alvast in jullie agenda’s, want naast gedreven deelnemers rekenen we ook op een bende enthousiaste supporters en vrijwilligers.

Voor de skiërs die al in de wedstrijdzone geweest zijn, is het geen nieuws meer dat de steiger in de slalompiste werd verplaatst omwille van de locatiewijziging van het wedstrijdevenement. Dit betekent natuurlijk ook dat de piloot in de boot de skiër langs de linkerkant ‘afgooit’ in plaats van langs rechts na de zesde piste.

Momenteel loopt er test met een golfbreker. Bij het uitvaren zie je deze liggen en deze kadert in het zoeken naar een duurzame oplossing om de steigers te vrijwaren van golfslag. Bij een positieve evaluatie, zal dit project uitgebreid worden.

De leden van de Raad van Bestuur en van de Sportraad kijken uit naar een spetterend waterskiseizoen. Met hopelijk dezelfde zomerse temperaturen als vorig jaar. Tot gauw aan het water!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *