Eerste test met onbemande boot op meer MWK

Op 10 september werd op onze waterskivijver het Project Mahi! getest, ontstaan uit het idee van 4 vrienden met een passie voor boten, technologie en de zoektocht naar duurzame oplossingen. Hun doel is om een autonome onbemande boot (AUSV) te bouwen en de Atlantische Oceaan over te steken.

De testen op onze vijver zijn vlot en nauwgezet kunnen uitvoerd worden. De ontwerpers hebben onder andere een aantal snelheids proeven kunnen doen, de nodige data verzameld om het regel-algoritme op punt te stellen en mooie foto’s en filmpjes gemaakt.

Mahi zal een 4 meter lange boot worden, gebouwd uit composiet materialen. Hierbij probeert men zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals basalt, kurk en vlasvezel. De toepassing van natuurlijke vezels in de maritieme context is nog relatief nieuw en zorgt voor een excellent test case.

Het bootje zal voorzien zijn van zonnepanelen om de nodige energie op te wekken voor de voortstuwing en elektronica aan boord. Gedurende de reis zal het bootje zijn positie, richting, snelheid en andere sensor data via een satelliet verbinding doorsturen naar de website. Zo kan iedereen zijn avontuurlijke reis over de oceaan volgen.

De bouw van het prototype is gestart in december 2015 en heeft 8 maanden in beslag genomen. De komende 8 maanden zal de bouw van de finale boot plaatsvinden. De lancering van de finale boot is gepland in mei 2017.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *