MWK Leden Enquête – Bedankt voor jullie feedback!

In december nam de Sportraad het initiatief om een tevredenheidsonderzoek uit te voeren bij de MWK leden. Het doel was enerzijds om te peilen naar hoe de verhuis naar het nieuwe clubhuis en de nieuwe infrastructuur ervaren werden, anderzijds om feedback te krijgen over hoe we het clubleven binnen de MWK meer leven kunnen inblazen.

We hebben veel reacties gekregen op onze enquête, waarvoor we erg dankbaar zijn. De input was uiteenlopend. Sommige leden wilden graag een aantal zaken ventileren, anderen wilden vooral hun wensen kenbaar maken, nog anderen hadden leuke initiatieven die ze willen lanceren.

Wij delen graag met u de belangrijkste resultaten uit dit onderzoek.

De enquête werd ingevuld door 195 mensen, waarvan 178 leden, ongeveer een vierde van het totale ledenaantal. Van alle 100 boottitularissen, hebben er 71 geantwoord, wat een sterke vertegenwoordiging betekent en zeker als representatief mag beschouwd worden.

Volgende thema’s kregen veel aandacht en opmerkingen:

 • Steigers en slalompiste.
  • Het backwash probleem in de piste wordt regelmatig vermeld. Dit werd veroorzaakt door de steenkorven die achteraan in de piste geplaatst zijn. Inmiddels werd dit opgelost door deze af te werken met breuksteun. De natte winter heeft echter een enorm hoge waterstand veroorzaakt, waardoor onze dijken nu backwash produceren.
  • Er is een grote vraag naar een tweede slalompiste, waarvoor de Sportraad reeds gesprekken voert.
  • Aan de nieuwe steigers is teveel golfslag. Om dit op te lossen zal men een tweede boeienlijn trekken, zodat er een start-stop zone gecreëerd wordt. Hierover is meer informatie te vinden in het nieuwe vademecum op de website.
 • Fun op het meer.
  • Het varen met banden, banana’s en andere fun tools op het meer is voor velen een leuke dimensie van de watersport. Dit moet echter kunnen gebeuren in veilige omstandigheden zonder andere waterskiërs te storen. De Sportraad bekijkt hoe we hiervoor een kader kunnen creëeren.
 • Trainingen.
  • Bij de volwassen slalomskiërs is er een vraag naar trainingen, hetgeen vandaag onvoldoende ingevuld wordt. De Sportraad zal in dit kader een aantal trainingen op het programma zetten, waarover verdere informatie volgt.
 • Activiteiten en events
  • Leden geven aan dat meer activiteiten tijdens de wintermaanden zeker zouden bijdragen tot een actiever clubleden. De Sportraad neemt dit verder op naar volgende winter toe.
  • Onze club telt veel jonge ouders, en de vraag naar een heus Sinterklaasfeest is duidelijk aanwezig. De Sportraad gaat met Avi Blits rond tafel zitten om dit concreet uit te werken.
 • Clubhuis
  • Il Capriani heeft volgens onze leden nog mogelijkheden om het gezelliger en aangenamer te maken in het restaurant. Vandaag is er geen onderscheid tussen MWK –leden en niet-leden. De Raad van Bestuur bekijkt op welke manier de MWK leden een privilege zouden kunnen krijgen in het clubhuis.

Deze enquête heeft ons een beter inzicht gegeven in wat er leeft bij onze leden en welke de verzuchtingen zijn. De Raad van Bestuur en de Sportraad werken hard om een aantal duidelijke acties te nemen. Indien u als lid toch nog een probleem wil aankaarten of een initiatief hebt, mag u zeker contact opnemen met de Sportraad via sasha@mwk.be of met de Raad van Bestuur via walter@mwk.be.

1 antwoord
 1. Lamot
  Lamot zegt:

  Misschien ook nog een goed idee: aan de gevolgen van de steenkorven in de slalompiste werd gewerkt waarvoor proficiat. Kan het probleem van de terugslag van de golven op de put ook niet opgelost worden, daar heeft tenslotte iedereen geniet van.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *