MWK maakt zich klaar voor een nieuw seizoen 2016

Terwijl het meer onaangeroerd is gebleven door de Belgische winter en we het nieuwe clubhuis nu ook in een winters decor hebben leren kennen, lonken de steigers onder de eerste lentezon naar enkele moedige waterskiërs. Sinds enkele dagen liggen de eerste boten dan ook terug in het water en werden de eerste pistes opnieuw geskied. De typische sfeer van het begin van een nieuw waterskiseizoen is voelbaar en er wordt druk gesproken over de verwachtingen en ambities voor de komende maanden.

Binnen de MWK hebben we deze winter niet stilgezeten. De nieuwjaarsreceptie en de jaarlijkse Quiz waren leuke momenten om iedereen nog eens terug te zien in de iets donkerdere maanden van het jaar. Er was het tevredenheidsonderzoek bij de leden, waarop we een hoge respons kregen en waarvan jullie verder in deze MWKonnekt een uitgebreid verslag krijgen. Er zijn volop initiatieven en plannen bij het bestuur en de sportraad om onze club verder te ontwikkelen, niet enkel op het vlak van waterskiprestaties, maar ook tot een vereniging die meerwaarde creëert voor haar leden.

De voorbije maanden werd hard gewerkt om de laatste hand te leggen aan de nieuwe infrastructuur:

  • De 40 privé kasten waarin de leden hun materialen kunnen opbergen, werden intussen op de steigers gemonteerd. De oplevering wordt voorzien na afwerking van de elektriciteit rond 15 mei. Er is plaats voor zo’n 60 kasten voorzien, en wie interesse heeft om er nog één te bestellen, mag dit doorgeven aan de Raad van Bestuur.
  • De nieuwe slipway zal eerstdaags worden afgewerkt. Dit kan tijdelijk wat hinder met zich meebrengen, de slipway zal gedurende 3 dagen niet bruikbaar zijn.
  • De steenkorven (nieuwe oevers) in de wedstrijdzone werden afgewerkt met breuksteen om de befaamde “backwash” tegen te gaan.
  • Vanaf mei zal de oude clubinfrastructuur worden afgebroken door W&Z. De vroegere ligweide is dan niet meer toegankelijk en zal gebruikt worden als werf om grond te stockeren voor verdere dijkwerken.
  • Met de ontvangen subsidies hebben we geïnvesteerd in nieuw ski- en wakeboardmateriaal. Het is altijd fijn om tijdens de skikampen degelijk materiaal te gebruiken. Ook leden die in acute nood van skimateriaal zouden geraken, of voor een bepaald event dit graag willen lenen, kunnen hier gebruik van maken. We vragen wel om dit dan even te reserveren bij de Sportraad.

Naar aanleiding van het vandalisme en de diefstal waarmee onze infrastructuur helaas vorig seizoen te kampen had, hebben we een onderzoek gestart naar mogelijkheden om de steigers te beveiligen. In dat kader loopt er ook een studie voor bewakingscamera’s, die zich er bovendien uitermate toe lenen om vanop afstand te kijken of er al dan niet gunstig ski-water is.

Ongetwijfeld is niet aan jullie oog ontgaan dat het gras dat gezaaid werd, er nog niet zo perfect uitziet als de meeste gazonnen rond deze tijd van het jaar. Er is een probleem met de afwatering vastgesteld, en we kunnen niet ontkennen dat het grasveld momenteel eerder zou passen in het plaatje van een Vietnamees rijstveld. We bekijken hoe we dit best kunnen oplossen, voorlopig gaan er looppaden in hout worden aangelegd.

De meeste boottitularissen hebben hun lidmaatschap ook dit jaar opnieuw vernieuwd. We hebben afscheid genomen van Luk Van Oosterwyck en Bruno Cleirbout en danken hen voor de voorbije jaren. Dit betekent dat we 2 nieuwe boottitularissen mogen verwelkomen, namelijk Jan Reynaers en Laurent Femont. We hopen hen vaak te begroeten op het water en in onze club.

Het bestuur en de sportraad wenst alle MWK leden een sportief, energiek en leuk seizoen toe en we hopen jullie vaak te mogen begroeten op het water of aan de toog in ons clubhuis.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *