Newsletter 2015

MWK Seizoen zomer 2015: Genieten van een nieuw clubhuis met nostalgie voor het oude

Wie aan de MWK dacht, dacht meteen aan Brasserie Battenbroek. En wie aan Brasserie Battenbroek dacht, voelde meteen de vertrouwde, authentieke en gezellige sfeer van een clubhuis waar je zonder pretentie voor, na of zonder op het water te gaan, kon genieten van een gezellige pint en dito maaltijd.

De gevoelens waren dan ook op zijn minst gemengd te noemen toen bleek dat de oplevering van het nieuwe clubhuis met Il Capriani niet langer een vaag project was, maar ook een officiële openingsdatum kreeg. Op 25 juni opende het Italiaanse restaurant dan ook op spectaculaire wijze haar deuren.

Menig bezoeker mocht ervaren hoe alles nog niet van dag 1 onder controle was bij Il Capriani. De commentaren bleven niet uit. En terecht, want hoewel wat geserveerd werd en het kader wel gesmaakt werd, verliep de bediening soms chaotisch.

En toch werd Il Capriani toch ook al snel een vaste waarde voor veel MWK-ers. Geen probleem om na een ritje op het water, in short, slippers en met nat haar nog een hapje te komen eten of gewoon aan de toog een pintje te komen halen. Het zicht op het meer en de zonsondergang in het bijzonder leenden zich perfect tot adembenemende foto’s.

Toch niet zo slecht dus voor een eerste seizoen, dat we gerust een overgangsjaar mogen noemen. Het bestuur is nog steeds verrast dat alles op tijd klaar was en werkt verder aan de verdere verfraaiing. Het gras en de ligweide werden  aangelegd  en  kan in gebruik worden genomen van zodra wij het 2 keer hebben afgereden. Er wordt gedacht om een vorm van gemeenschapszones te creeëren op de ligweide, zodat er ruimte is om de MKW leden vlot met elkaar te ‘socializen’. Overigens zijn er momenteel 40 (opberg) kasten besteld, waarvan er al 30 werden aangekocht door leden.  De installatie is voorzien voor de wintermaanden.

En de boten? Die moeten natuurlijk ook wennen aan hun nieuwe ligplaatsen. Een complete achteruitgang voor sommigen, want als je boot ver ligt, moet je wel een stevig eindje stappen met al je materialen. Anderzijds, heb je op die manier ook de mogelijkheid om een babbeltje te slaan met andere skiërs, wat toch ook een belangrijk stuk is van een sportclub.

Tegen volgend seizoen zullen we er wel allemaal aan wennen. En misschien ook de positieve kanten zien. Wat niet betekent dat we niet af en toe mogen terugdenken aan ons oude clubhuis. Respect voor het verleden en vizier op de toekomst.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *