Safety first-Geef ons uw mening!

Vorig jaar werden enkele MWK-leden jammer genoeg geconfronteerd met inbraak en vandalisme. Zo werd er een ski uit een boot gestolen, een dekzeil van een boot ontvreemd en enkele van de oude kasten opengebroken.

We beschikken vandaag over een mooie infrastuctuur, en de boten en materialen om te skiën zijn potentiële trekpleisters voor inbrekers en vandalen. Dit willen we vanuit de club tegengaan zodat er op dat vlak geen onaangename verrassingen komen.

Uit een studie hoe we de beveiliging van onze infrastuctuur het best kunnen waarborgen, zijn er verschillende opties naar voor gekomen.

Een eerste idee is om de politie in te schakelen en hen te vragen op regelmatige basis te patrouilleren in onze omgeving. Dit is een eenvoudige en goedkope oplossing, maar biedt niet zo erg veel garanties.

Een andere optie bestaat erin beroep te doen op een professionele bewakingsfirma, die we betalen om elke nacht op 2 welbepaalde tijdstippen de omgeving te controleren. Dit biedt alleszins een eerste vorm van veiligheid, maar laat nog veel ruimte voor inbraak tussen de bewakingstijdstippen door.

Het plaatsen van een alarmsysteem aan de steigers is eveneens een mogelijkheid om te beveiligen. Er zou een vaste programmatie kunnen ingesteld worden waarbij er tussen 23h en 7h een alarm actief staat dat ingeschakeld wordt van zodra er beweging gedetecteerd wordt in de beveiligde zone. Dit betekent wel dat er tussen deze uren niemand aan de steigers, zijn boot of kastje kan komen.

Tot slot is er de mogelijkheid om camera’s te installeren. Camera’s die permanent de omgeving monitoren en die beelden registreren. Op elk moment kan vanop eender welke plaats via de camera’s gekeken worden naar wat er gebeurt. De volledige infrastructuur, boten en kasten kunnen goed in de gaten gehouden worden. Indien er zich toch iets zou voordien, kunnen de beelden geraadpleegd worden om bijvoorbeeld vandalen te herkennen of aan de politie overhandigd te worden.

De aanwezigheid van camera’s, heeft per definitie al een afschrikkend effect.

Bovendien bieden camera’s naast beveiliging nog enkele andere voordelen. Elk bootlid kan zijn boot via het internet in het oog houden, wat handig kan zijn na stormweer bijvoorbeeld. De drukte in de wedstrijdzone kan ingeschat worden en temperatuur, windkracht en -richting kunnen worden opgevolgd.

Vooraleer een keuze te maken op welke manier de MWK de infrastructuur wil beveiligingen, vragen wij alle leden om hun keuze kenbaar te maken via deze poll. Geef ons aan hoe u de beveiling het liefst wil ingevuld zien door te antwoorden op de vraag.

Alvast bedankt voor jullie medewerking!

 

Voor de poll, klik hier.

2 antwoorden
 1. Jan Reijnaers
  Jan Reijnaers zegt:

  Ik vrees dat camera’s met opnamecapaciteit en overal veel bordjes met melding dat er camera’s staan, het enigste middel zal zijn om ongewenste bezoekers af te schrikken en eventueel schuldigen te vinden als er dan toch iets is gebeurd. Als bijkomend voordeel is er dan ook de mogelijkheid om je eigen boot een beetje in het oog te houden. Is wel een dure eenmalige investering die jaarlijks een beetje onderhoud nodig heeft.

  Alarmsysteem aan steiger lijkt goed maar zal veel pragmatische problemen geven : wie wordt er opgebeld, valse alarmen,…
  Patrouilles van politie of privé diensten lijken mij minder efficiënt.

  Wat ook interessant is zijn sterke lichten die automatisch aangaan bij beweging als het donker is, zeker in combinatie met camera’s.

  Beantwoorden
  • Pieter-Jan Vandevelde
   Pieter-Jan Vandevelde zegt:

   Bedankt voor je reactie Jan! Kan je ook even de poll invullen (link staat nu ook in de tekst hierboven)? Dat is makkelijker om alle data te verzamelen achteraf.
   Alvast bedankt voor je mening, wordt ten zeerste geapprecieerd.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *