Ter land, ter meer en in de lucht … Puntjes op de ‘i’

Het einde van het waterskiseizoen nadert, er is iets minder volk op het water en aan wal, en het enthousiasme van het seizoensbegin moet soms plaats ruimen voor vermoeidheid, zowel fysiek als mentaal.

Toch verwachten we nog enkele mooie waterskidagen, dus misschien is het nog even scherp zetten van enkele afspraken niet overbodig. We vatten de belangrijkste huisregels kort even samen:

  • Honden zijn welkom op de ligweide, maar we gaan er wel van uit dat ze aan de leiband blijven. Net zoals op de openbare weg, vragen we aan de baasjes om hetgeen de honden achterlaten, netjes op te ruimen.
  • Niets zo eenvoudig als de poort naar de steigers te openen met de toegangscode die voor alle MWK-leden gekend is. Het openstampen van de poort maakt de zaak enkel complexer en helpt niemand vooruit.
  • Vandaag zijn de kastjes op de steigers goed gevuld met materialen. Naarmate het seizoen ten einde loopt, neemt u al uw spullen waarschijnlijk mee naar huis en komen de kastjes als het ware leeg te staan. Voor het evenwicht van onze steigers is het belangrijk dat deze kastjes voldoende gewicht dragen. We vragen dan ook aan alle kast-eigenaars om het meegenomen gewicht te compenseren met waterbidons.
  • De vuilniscontainers staan bij de slipway. Sommige leden moeten inderdaad een afstandje afleggen om deze te bereiken. Dat is soms vervelend, maar een weide waar afval blijft liggen, is bijzonder slordig, onaantrekkelijk en nog vervelender. We rekenen erop dat iedereen zijn afval bij zijn vertrek verwijdert.
  • Heerlijk om na het skiën even op een bank te gaan zitten. Elke boottitularis mag zelf een bank op de weide voorzien, bij voorkeur uit hout. Om de uniformiteit te kunnen behouden vragen wij om enkel rechthoekige houten tuintafels te zetten. Monteer er tevens uw bootnummer en/of naam op. Voor de tuinman die het gras maait, is het handig als de bank wielen heeft, zodat hij deze makkelijk kan verplaatsen.
  • Op drukke skidagen, is het voor de veiligheid fundamenteel om voldoende afstand te bewaren tussen de boten. De vaarrichting is nog steeds tegen de wijzers van de klok in. Om de golfslag te verminderen aan de drijvende steigers, gaan de witte boeien verwijderd worden. Binnen de oranje boeien mag er dan nog enkel stapsvoets gevaren worden. Zwemmen en vissen in het meer is helaas niet toegestaan.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *