Even terugblikken op het voorbije waterskiseizoen …

Het voorbije weekend was het beste bewijs dat ook oktober en waterskiën nog perfect samengaan. Natuurlijk, die wetsuit moet je wel aan, en de vroege zonsondergang laat niet meer toe om na zevenen nog op het water te gaan. Maar er zijn genoeg mogelijkheden om nog veel plezier te hebben aan een rondje skiën.

Hoewel iedereen het gevoel had dat de voorbije zomer vooral kwakkelweer gebracht heeft, is de realiteit toch anders. Volgens het KMI blijkt dat de zomer van 2017 abnormaal warm was. Dit fenomeen is vooral toe te schrijven aan een extreem warme junimaand en een neerslagvolume dat lager ligt dan normaal. We hebben dus best wel goede waterskicondities gehad. Voor zij die echt wilden skiën, was het weer geen probleem. Voor zij die geen zin hadden, was het weer een makkelijk excuus.

Als we even achterom kijken, zien we enkele memorabele hoogtepunten de voorbije maanden. Het seizoen werd goed ingezet door de jeugdtrainingen voor onze jongste clubleden. Elke zaterdag stonden zij aan de steiger paraat om hun technieken te verbeteren. De meeste jeugdskiërs gingen dan ook met rasse schreden vooruit. Ook de unieke kans om achter de nieuwste Malibu Response TXI te skiën, en zich zo even een echte pro te voelen, loodste vele MWK-leden 3 achtereenvolgende zaterdagen in juni naar de Open Trainingen.

Een absolute topper voor onze club was het Belgisch Kampioenschap in Schoten het laatste weekend van juli. Onder de enthousiaste aanmoedigingen van een grote bende supporters, sleepte de MWK 19 individuele medailles in de wacht. Als kers op de taart, mocht het MWK Team ook de Beker van België op zijn naam schrijven. Voor MWK mochten Ibe Beckers, Jef De Ryck, Ingrid Vluymans en Sonja Niveau, Sasha Hens en Olivier Fortamps goud op hun naam schrijven.

Tijdens het BK Blootvoet op 22 juli in Lommel schitterde Celine Vranckx met een gouden medaille op het podium in het slalom en figuren met een nieuw Belgisch record in het figuren. Bovendien haalde de jongedame tijdens het European Barefoot Championship in Ravenna Italië zilver bij figuren en brons in slalom.

Begin augustus scoorde Ibe Beckers op het EK klassiek waterski in het Spaanse Sesana zowel de titel in het figuurskiën als in de slalom bij de U14. Bovendien evenaarde ze in de slalom het Europese record. Ook Olivier Fortamps zette een mooie prestatie neer tijdens het EK en werd tweede in +35 in schansspringen en tweede in +35 overall. Hij haalde brons bij het figuren Open.

Het moet niet altijd gaan over topprestaties als we het over hoogtepunten hebben. Voor zij die zich niets meer herinneren van het Zot Klubkampioenschap, zullen de woorden ‘Flodder, Springkastelen, Sweeper en BBQ’ ongetwijfeld een aantal hilarische momenten oproepen.

Wat zeker wel herinnerd zal worden, is onze MWK Cup begin september. De zon liet ons niet in de steek en de condities voor de skiërs waren top. Zeker onze dames bleken in vorm en schitterden op het water. Bijzonder spannend was de nek-aan-nek finale tussen vader Peter en zoon Arno De Ryck. Bekijk zeker het filmpje met een overzicht van deze 3 dagen:

YouTube video MWK Cup 2017

Intussen zijn we volop aan het plannen voor seizoen 2018. In deze MWKonnekt vinden jullie alvast enkele data die jullie met stip in jullie agenda kunnen prikken. Aanstaande zondag is er de eerste Happy Hour. Mis deze niet!

Agenda

22/10    Happy Hour 16u-18u

10/12    Winterwandeling met jenever

13/01    Nieuwjaarsreceptie 2018

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *