Top 5 waterski training tips

Straks start het nieuwe waterski seizoen. Slalom skiën vergt veel van je lichaam. Je spieren moeten goed getraind zijn, en ook de rest van je lichaam moet in goede conditie zijn. Begin vandaag nog met de juiste training om je lichaam op tijd in shape te krijgen.

1-Ontwikkel je core stability

Welke sport je ook doet, je bent als beginnende of gevorderde sporter altijd gebaat met een goede “core stability”. Bij core training train je je rechte, schuine en dwarse buikspieren, je rechte en diepe rugspieren, en je bilspieren. Hoe beter die spieren getraind zijn, hoe beter je lichaam kan presteren.

Nooit een core training gedaan? Vraag advies in je fitnessclub, of neem een personal trainer. Dit klinkt misschien als iets dat eerder weggelegd is voor Kim Kardashian, maar een personal trainer helpt je om gemotiveerd te blijven en het is de snelste weg naar een geweldig resultaat.

2-Ken je de BOSU Bal?

De bosu bal  is het perfecte multifunctioneel trainingsmiddel voor balanstraining. Een bosu bal ziet eruit als een in twee gesneden skippy bal. De halfronde bovenzijde van rubber is vastgemaakt aan een platte onderkant.           Door deze vormgeving kan de bal aan twee kanten gebruikt worden, zowel voor core stability training als voor explosieve oefeningen.

3-Stretch minstens 1 keer per dag

Soepel worden is een tergend traag proces dat gemakkelijk een drietal maanden of langer kan duren. Bouw korte, maar regelmatige stretchpauzes in tijdens de dag. Trappen op- en aflopen en regelmatig eens vooroverbuigen, zijn een goed begin om de zenuwcellen in je spieren en pezen duidelijk te maken dat je lichaam meer kan dan alleen maar zitten.

4-Eet en drink bewust

De feestdagen hebben misschien gezorgd voor wat extra kilo’s? Voor elke sporter komt het erop aan om gezond te eten, met veel onverzadigde vetten uit zalm, tonijn, walnootolie, olijfolie en andere omega 3 supplementen. Vermijd verzadigde dierlijke vetten (varkensvlees, rundsvlees, boter, …) en transvetten (dit zijn verharde plantaardige vetten) uit chips, koekjes, gefrituurde voedingsmiddelen, …

Drink voldoende water. Als richtlijn adviseren de meeste fitnesstrainers dat je dagelijks minimaal je lichaamsgewicht x 0,44 gedeeld door 10 aan liters water moet drinken. Bij een gewicht van bijvoorbeeld 75 kilo is de berekening dus: 75 x 0,44: 10 = 3,3 liter.

5-Ga wandelen

Het koude winterweer verleidt ons om gezellig binnen te blijven. Toch is een winterse wandeling een perfecte boost voor je hart en bloedcirculatie. Je traint meer spieren dan wanneer je loopt, en het helpt om beter om te gaan met stress. Bovendien komen er door te wandelen endorfines vrij, die je een happy gevoel geven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *